W mojej pracy stawiam tylko i wyłącznie najwyższą jakość. Moja rodzina od lat zajmuje się różnego rodzaju wypiekami, w związku z czym tradycja rodzinna zobowiązuje. Prowadzę w moim mieście lokal, który jest swojego rodzaju połączeniem piekarni z pizzerią. To tutaj ludzie mogą kupić chleb razowy, wykonany według dawnej receptury, czy też pizzę na orkiszowym spodzie.

Piec do pizzerii, bądź piekarni

fachowy piec chlebowy i do pizzyPoczątkowo usiłowałam sobie radzić tak zwanymi domowymi metodami, jednak w związku z ciągłym rozwojem lokalu, zwyczajnie przestały one wystarczać. Dlatego właśnie zdecydowałam się na fachowy piec chlebowy i do pizzy. Przede wszystkim jest on zaprojektowany w taki sposób, aby zatrzymywać całe ciepło w środku, pomimo faktu, że jest on praktycznie cały czas otwarty. Piec posiada odpowiednią głębokość, abym mogła w nim jednocześnie piec kilka produktów, dzięki czemu tempo wykonywania zamówień znacznie wzrosła. Piec jest również przygotowany w taki sposób, aby bez problemu dało się go wyczyścić, co jest dla mnie bardzo ważne, ze względu na fakt że muszę utrzymywać odpowiednie warunki sanitarne. W piecu bardzo łatwo się rozpala, posiada również regulację, która pozwala na częściowe przygaszenie ognia, bądź też jego całkowite zgaszenie bez użycia wody, co również znacznie przyczynia się do utrzymania czystości. Firma, która zajmowała się montażem pieca bardzo szybko wywiązała się ze swojego zadania, w związku z czym lokal nie musiał być długo zamknięty.

Decydując się na wprowadzenie do mojego lokalu znacznie bardziej nowoczesnego sprzętu, niż ten z którego korzystali moi rodzice, chciałam jednocześnie zachować dawne tradycje, dotyczące wypiekania chleba, bądź też pizzy. Na szczęście udało mi się kupić piec, który idealnie spełniał moje oczekiwania.